Базар Автоновини Статті Додати оголошення

Перша медична допомога при ДТП

Знання правил подання першої медичної допомоги необхідні всім учасникам дорожнього руху. Вони потрібні для того, щоб розпочати на перший погляд прості, але в той же час дуже необхідні і негайні заходи щодо порятунку людини на місці дорожньо- транспортної пригоди . Однак лихо може спіткати учасників дорожнього руху, на відпочинку, на роботі або просто коли вони знаходяться під час руху в транспортному засобі. Від умінь людини, яка подає допомогу, нерідко залежить життя потерпілого. Даний навчально- методичний посібник познайомить Вас з основними прийомами подання першої медичної допомоги потерпілим та з заходами щодо запобігання всіх учасників дорожнього руху від додаткових небезпечних ситуацій. Доречно відзначити, що подання першої медичної допомоги є і вимогою Правил Дорожнього Руху. Нагадуємо ці нормативні вимоги:

2.10 «...водій зобов'язаний вжити заходів для подання першої медичної допомоги потерпілим, викликати карету швидкої медичної допомоги,а якщо це неможливо, звернутися по допомогу до присутніх і відправити потерпілих у лікувальний заклад; у випадку неможливості виконати дії перераховані... відвезти потерпілого до найближчого лікувального закладу своїм транспортним засобом...»

4.15 «У випадку причетності пішохода до дорожньо-транспортної пригоди він зобов'язаний подати можливу допомогу потерпілим...»

5.4 «У випадку дорожньо-транспортної пригоди пасажир причетного до випадку транспортного засобу повинен подати можливу допомогу потерпілим...»

Источник: http://persey.if.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=70&Itemid=109