Базар Автоновини Статті Додати оголошення

Міжнародний фестиваль ретро-авто у Львові – свято для тих, хто любить швидкість

Якщо ви є поціновувачем старовинних речей і разом з тим не уявляєте свого життя без гарного автомобіля, то міжнародні фестивалі ретро-авто були вигадані спеціально для вас. Побачити на власні очі старожитні автівки, що начебто зійшли з обкладинок журналів 30-40 років,– це чудовий подарунок для тих, хто розуміється на по-справжньому коштовних речах. Щорічно у Львові відбувається фестиваль «Леополіс Гран-прі», який збирає під одним небом декілька десятків ретро-машин зі всього світу.

Як все починалося

Фото ретро-автомобілейПочиналося все з ралі. Важко повірити, але історія «Леополіс Гран-прі» налічує вже майже сто років. Перші автомобільні перегони, що мали таку назву, пройшли у Львові 8 вересня 1930 року. Це всього на два роки пізніше, ніж славнозвісні змагання в Монако. Якщо в перший рік участь в перегонах приймали лише автівки з Польщі, то вже у 1931 змагання набули статусу міжнародних. Ця подія стала щорічною и привертала увагу поціновувачів швидкості з усієї Європи. Але до Старого Світу прийшла Друга світова війна, і на багато років місту Лева стало не до перегонів.

Новітня історія «Леополіс Гран-прі» почалась з 2011 року. Подію було приурочено до 80-річчя перших змагань на трасах Львову. Головною подією першого фестивалю стали перегони, в яких приймали участь 74 екіпажі, майже третина яких була з-за кордону. Також в рамках цього свята відбулася виставка машин та модний показ, що пройшов за сприянням Lviv Fashion Week.

Щорічне свято для поціновувачів раритетних авто

Виставка ретро-авто у ЛьвовіЗараз «Леополіс Гран-прі» проводиться кожного літа. В 2016 році участь у фестивалі взяли 150 екіпажів 6 країн: України, Польщі, Латвії, Литви, Італії та Угорщини. В 2017 році фестиваль пройде з 2 по 4 червня. Якщо ви не уявляєте свого життя без автомобілю, то, безперечно, зацікавитесь цією подією всеукраїнського масштабу. Щоб не переживати про житло, попіклуйтесь про це заздалегідь. Квартири подобово у Львові від першого в Україні відеопорталу нерухомості oktv.ua – це зручно, вигідно та цілком безпечно. Не витрачайте даремно свій час та гроші, користуйтеся найкращим ресурсом оренди житла!

Крім ретро-параду центральною частиною міста, в рамках «Леополіс Гран-прі» проходять виставки-презентації автомобілів, дитячі змагання та екскурсії Львовом. І, звичайно, обов’язковою частиною фестивалю є автоперегони, які традиційно відбуваються на вже легендарній трасі «Львівський трикутник».

Місце проведення: Львівський центральний парк культури і відпочинку імені Б.Хмельницького

Дати наступного фестивалю: 2-4 червня 2017 року